در وبلاگ ارزوال قصد داریم مجموعهای از نکات، ترفندها، راهنماییها و توصیههای لازم برای به روز نگه داشتن شما در جهان ارز دیجیتال و بلاک چین را ارائه کنیم.
جهان ارز دیجیتال بیشتر اوقات میتواند گیجکننده باشد اما اگر وارد این جهان شوید، احتمالاً با اصطلاحاتی مثل وال، خرس و گاو روبرو خواهید شد که شگفتزدهتان میکند. از این جهت که این حیوانات چه ربطی به ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین دارند.
خوشبختانه، ارزوال نگاه مختصری به این اصطلاحات انداخته و قرار است هرکدامشان را برایتان تعریف کنیم. در مرتبه نخست بهتر است بدانید شمار زیادی از این اصطلاحات و مفاهیم، از جمله بازار گاوی و بازار خرسی و همچنین وال ها در بازارهای مالی دیگر هم رایج هستند.
طبق تعریف موجود، وال ارز دیجیتال، اصطلاحی است که برای اشاره به اشخاص یا نهادهایی استفاده میشود که مقدار زیادی ارز دیجیتال دارند. درست مثل همان حیوانی که نامش روی آنها گذاشته شده است، این اشخاص هم ترسناک هستند و هم شگفتانگیز. والهای بیت کوین در فضای ارزهای دیجیتال میچرخند و در هر نوبت، باعث ایجاد موج میشوند.
بسیاری از والهای بیت کوین، معاملهگر، مبادلهگر و صندوقهای سرمایهگذاری ناشناختهای هستند که تنها با آدرسهای عمومیشان شناسایی میشوند. از جمله وال های شناخته شده میتوان به ساتوشی ناکاموتو، خالق مرموز بیت کوین اشاره کرد که تصور میشود حداقل 1 میلیارد بیت کوین داشته باشد. دوقلوهای وینکلوس، تایلر و کامرون، هم تخمین زده شده که 1 درصد از کل بیت کوین موجود را داشته باشند.
اما، چرا چنین چیزی یک مسئله جدی محسوب میشود؟ خب، اگر به یاد داشته باشید، بلاک چین بیت کوین غیرمتمرکز است، درنتیجه مشخص است وقتی چند نفر تعداد زیادی از ارز را به خودشان اختصاص دهند، آن وقت میتواند برای بازار مشکلساز شود.
والها با ثروت دیجیتالیشان و این که بازار ارز دیجیتال تا حد زیادی کنترل نشده است، میتوانند تأثیر و نفوذ کافی برای حرکت بازار به سمت مسیر دلخواهشان را داشته باشند. بنابراین، عجیب نیست چرا معاملهگران بیشترین توجهشان به والهاست تا ببینند چطور، چه وقت و کجا معامله میکنند.
وقتی درباره بازار خرس ارز دیجیتال حرف میزنیم، داریم درباره وضعیتی از بازار حرف میزنیم که پر است از احتیاط و بدبینی تا جایی که در این بازار بیشتر معاملهگران، احتمال فروش بیشتری دارند تا خرید.
در طول یک بازار خرسی، میتوانید انتظار به دست آوردن پایینترین سود را داشته باشید. نمونه خوب این مورد، رکود بیت کوین در آغاز سال 2018 است.
نکته مهم این است که بازار خرسی را با اصلاح قیمت اشتباه نگیرید.
بازار خرسی، یک دوره زمانی پایدار است که با حرکات نزولی قابلتوجه شناخته میشود. اصلاح قیمت زمانی اتفاق میافتد که قیمت ارزی که بیش از حد واقعیاش است، خود را اصلاح کند.
بازار گاوی ارز دیجیتال دقیقاً مخالف بازار خرسی است. پس، اگر روند بازار رو به رشد باشد، یعنی با بازار گاوی روبرو هستیم. از این نظر، بازارهای گاوی معمولاً با خوشبینی و اعتماد به نفس سرمایهگذار همراه خواهد بود. برای مثال، رسیدن ارزش بیت کوین در دسامبر 2017 به 20000 دلار نمونه بارزی است از بازار گاوی ارز دیجیتال.
پس یک بار دیگر مرور میکنیم: خرسها، گاوها و والها مدام در دنیای ارز دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرند و شما خوشبختانه اکنون آنها را بهتر و بیشتر از قبل میشناسید و میدانید در مواجهه با هرکدامشان چطور باید عمل کنید. در مطالب بعدی نکات مهمی را درباره شیوه درست معامله در بازارهای گاوی و بازارهای خرسی مطرح خواهیم کرد.