هودل (HODL) اصطلاحی مشتق شده از تلفظ اشتباه واژه hold است که به استراتژی خرید و نگه داشتن در زمینه بیت کوین و دیگر رمز ارزهای دیجیتال اشاره دارد.
اصطلاح هودل (یا HODL) در سال ۲۰۱۳ از پستی که در انجمن بیت کوین تالک منتشر شد، نشأت میگیرد. قیمت بیت کوین در ژانویه سال ۲۰۱۳ از زیر ۱۵دلار به بیش از ۱۱۰۰ دلار در اوایل دسامبر سال ۲۰۱۳ رسید. در ۲۴ ساعت تا رسیدن به ۱۰ صبح ۱۸ دسامبر – احتمالاً در پاسخ به گزارشهای مربوط به سرکوبها در چین – قیمت بیت کوین ۳۹% کاهش داشت و بر اساس شاخص قیمت بیت کوین CoinDesk’s از ۷۱۶ دلار به ۴۳۸ دلار رسید.
10:03 صبح ۱۸ دسامبر، گیمکیوبی (GameKyuubi) پستی با این کپشن منتشر کرد که «من نگه میدارم». این پست درباره مهارتهای ضعیف تجاریاش بود و همچنین خبر از عزم راسخ او در نگه داشتن بیت کوین خود از آن لحظه به بعد میداد. او درباره غلط املایی معروفش درباره نوشتن واژه Holding نوشت «من d را دو بار تایپ کردم چون از همان اول میدانستم اشتباه است. البته هنوز هم اشتباه است. چرا نگه میدارم؟ چراییاش را به شما خواهیم گفت. دلیلش این است که من معاملهگر بدی هستم و از این موضوع آگاه هستم. بله. شما معاملهگران خوب میتوانید اوج و فرودها را به طور دقیق ببینید و در آنجا خرید و فروش کنید و با چنین کاری میلیونها دلار پول به جیب بزنید، اما من بلد نیستم و نمیتوانم».
او نتیجه گرفت که بهترین کار، نگه داشتن است، چرا که «شما تنها در بازار خرسی میفروشید آن هم اگر معاملهگر خوب یا تازهکار متوهمی باشید. افرادی که بین این دو دسته قرار میگیرند، نگه میدارند. در یک بازی اینچنینی، معاملهگران تنها زمانی میتوانند پولتان را بگیرند که شما بفروشید.» بعداً در همین پست اشاره میکند که نوشیدنی زیادی خورده و واژه نوشیدنی را هم اشتباه مینویسد.
در عرض یک ساعت HODL کردن او راه خود را به میم شدن پیدا کرد: فیلمهای 300 و شجاع دل، به اولین منابع تهیه پست تبدیل شدند اما اکنون میمهای هودل فراوانی در سرتاسر اینترنت وجود دارد (که بهترینشان الگوبرداری از هودور، شخصیت سریال بازی تاج و تخت است).
هودل خیلی زود به عنوان زیربنایی برای رویکردی در سرمایهگذاری رمز ارز دیجیتال تبدیل شد که جلوی معامله کردن مبتنی بر نوسان قیمت کوتاه مدت را میگیرد. این رویکرد منطقی گیم کیوبی را نشان میدهد: معاملهگران تازهکار احتمالاً تلاش خود را برای زمانبندی بازار و از دست دادن پول یا کمتر کردن آن میکنند به جای این که پولشان را نگه دارند.
نوسانات قیمت کوتاه مدت یک طرف، نوسانات بلند مدت بیت کوین نیز، منطق آشنایی دارد. قیمت از سال 2011 تا 2013 با افزایش 52 درصدی روبرو شد، بعد بیش از 80% نسبت به سال بعد سقوط کرد. از آن موقع تاکنون بیش از 17 بار نسبت به افزایشش، سقوط کرده و به نصف رسیده است. در طول تاریخ رمز ارز دیجیتال، صداهای معتبر، استدلالهای منطقیای ارائه دادهاند که ارزش بیت کوین به ماه میرسد و سپس به صفر سقوط میکند.
هودلرها (افرادی که HODL میکنند)، خیال خودشان را از هر نوسان و پیش آگاهیای راحت میکنند. آنها هودل میکنند که به آنها کمک میکند تا دو رویکرد مخرب را خنثی کنند: فومو (ترس از دست دادن) که میتواند منجر به خرید زیاد شود و فاد (ترس، عدم اطمینان و شک) که میتواند منجر به زیر قیمت فروختن، شود. بعدها به این اصطلاح سودل کردن گفته شد.
برای معتقدان سرسخت رمز ارز دیجیتال، که به عنوان حداکثر گرا شناخته میشوند، هودل چیزی بیشتر از یک استراتژی برای غلبه بر فومو و فاد و دیگر حالتهای حسی زیانآور، است. این معتقدان واقعی از این جهت هودل میکنند که فکر میکنند رمز ارزهای دیجیتال درنهایت جایگزین ارز فیات خواهند شد و اساس تمام ساختارهای اقتصادی آینده را تشکیل خواهند داد. به همین خاطر نرخ مبادله فیات رمز ارزهای دیجیتال را بیربط میدانند.
به شکلی قابل پیشبینی، یک میم به درستترین شکل ممکن فلسفه حداکثرگراها را نشان میدهد. صحنهای از فیلم ماتریکس، که نئو از مورفیوس میپرسد «چی میخوای بهم بگی، این که یه روزی میتونم بیت کوینم رو میلیونی بفروشم؟ و مورفیوس جواب میدهد «نه نئو، دارم بهت میگم وقتی آماده باشی… مجبور نیستی همچین کاری بکنی.»
هودل (HODL) گاهی اوقات به عنوان مخففی برای «به خاطر زندگیت صبر کن» یا چیزی از این جنس نیز استفاده میشود. درحالیکه این ریشهشناسیها گاهی اوقات در دریافت معنا کمک بسیار خوبی میکنند، اما منشأ به حساب نمیآیند. هودل کردن از اشتباه تایپی اتفاق افتاده در سال 2013 میآید.